Zamiast klawisza Alt możesz użyć H
Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct – Zielona Góra organizuje z okazji Tłustego Czwartku słodki dzień otwarty naszego Punktu. Już w najbliższy czwartek 20 lutego zapraszamy wszystkich od godziny 9.00 do naszego biura, które mieści się w Zielonej Górze przy ul. Podgórnej 7, pok. 143 (I piętro) na pyszne pączki karnawałowe, które zgodnie z polską tradycją zjedzone w tym wyjątkowym dniu mają zapewnić pomyślność na cały rok.
Warunkiem otrzymania słodkiej niespodzianki jest podanie nazwy popularnego deseru jednego z krajów Unii Europejskiej Dla uczestników zabawy przygotowaliśmy 100 pysznych pączków.
Tłusty czwartek to w kalendarzu chrześcijańskim ostatni czwartek przed wielkim postem. W Polsce i katolickiej części Niemiec, wedle tradycji, w tym dniu dozwolone jest objadanie się. Najpopularniejsze potrawy to pączki i faworki, zwane również w niektórych regionach chrustem lub chruścikami. Dawniej objadano się pączkami nadziewanymi słoniną, boczkiem lub mięsem. Staropolskie przysłowie mówi: „Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła.” Według jednego z przesądów, jeśli ktoś w tłusty czwartek nie zje ani jednego pączka – w dalszym życiu nie będzie mu się wiodło.
Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct – Zielona Góra organizuje z okazji Tłustego Czwartku słodki dzień otwarty naszego Punktu. Już w najbliższy czwartek 20 lutego zapraszamy wszystkich od godziny 9.00 do naszego biura, które mieści się w Zielonej Górze przy ul. Podgórnej 7, pok. 143 (I piętro) na pyszne pączki karnawałowe, które zgodnie z polską tradycją zjedzone w tym wyjątkowym dniu mają zapewnić pomyślność na cały rok.
Warunkiem otrzymania słodkiej niespodzianki jest podanie nazwy popularnego deseru jednego z krajów Unii Europejskiej Dla uczestników zabawy przygotowaliśmy 100 pysznych pączków.
Tłusty czwartek to w kalendarzu chrześcijańskim ostatni czwartek przed wielkim postem. W Polsce i katolickiej części Niemiec, wedle tradycji, w tym dniu dozwolone jest objadanie się. Najpopularniejsze potrawy to pączki i faworki, zwane również w niektórych regionach chrustem lub chruścikami. Dawniej objadano się pączkami nadziewanymi słoniną, boczkiem lub mięsem. Staropolskie przysłowie mówi: „Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła.” Według jednego z przesądów, jeśli ktoś w tłusty czwartek nie zje ani jednego pączka – w dalszym życiu nie będzie mu się wiodło.
Obsługa i nadzór techniczny: IntraCOM.pl