Zamiast klawisza Alt możesz użyć H
Z okazji czeskiej prezydencji w Radzie UE kilkunastu zielonogórzan odkrywało smaki tradycyjnej kuchni naszych południowych sąsiadów. O tym, że flagowe czeskie dania to doskonały wybór na zimniejsze, jesienne wieczory przekonali się uczestnicy warsztatów.
Wielu osobom Czechy kojarzą się głównie z piwem i słodyczami. Kuchnia czeska ma jednak do zaoferowania znacznie więcej Jedzenie w Czechach charakteryzuje się bogactwem smaków, każdy posiłek jest sycący i konkretny.
Podczas warsztatów uczestnicy pod okiem szefa kuchni nauczyli się jak przygotować flagowe dania kuchni czeskiej. W menu znalazła się zupa kulajda - gęsta zupa grzybowa z jajkiem w koszulce oraz knedliki podane z gulaszem czyli klasyczne, jedne z najpopularniejszych dań obiadowych w Czechach.
Warsztaty zostały zorganizowane przez Punkt EUROPE DIRECT Zielona Góra w ramach promocji czeskiej prezydencji w Radzie Unii Europejskiej, która trwa od lipca do końca tego roku.
Obsługa i nadzór techniczny: IntraCOM.pl