Severity: 4096
Message: Object of class Page could not be converted to string
Filename: models/news_model.php
Line Number: 325
Zamiast klawisza Alt możesz użyć H
Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct – Zielona Góra wspólnie z Klubem europejskim w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym w Nowej Soli zrealizował w trakcie ferii zimowych „Projekt: „Kulinarni” - kulinarna podróż po krajach Unii Europejskiej”.
Pomysł polegał na tym, żeby kulturę i zwyczaje państw tworzących Wspólnotę Europejską odkrywać „od kuchni” w trakcie wspólnego, rodzinnego gotowania a efektami swojej pracy podzielić się z innymi.
W takcie zimowej przerwy od zajęć szkolnych gotowali więc uczniowie z rodzicami, nauczyciele Ośrodka i pracownicy Punktu z rodzinami. Szukaliśmy ciekawych, inspirujących i sprawdzonych przepisów na charakterystyczne potrawy z krajów Unii Europejskiej. Przy okazji udało się przekazać mnóstwo ciekawostek związanych z historią wybranych państw członkowskich. Wszystkie przepisy, sekrety szefów kuchni i „smaczki” znalazły się w książce kulinarnej, która stała się podsumowaniem projektu.
„Kuchnie krajów Unii Europejskiej porównuję do samej idei Unii. Jest tak samo różnorodna a zarazem wspólna, uzupełniająca się. Każdy kraj ma swoje indywidualne cechy i swoje potrawy, charakteryzujące się składnikami danego regiony Europy”- napisał we wstępie do książki kulinarnej uczestnik projektu Pan Jacek Szpiczakowski.
Uroczyste podsumowanie projektu było okazją do przekazania wszystkim uczestnikom podziękowań, wręczenia upominków, które z pewnością przydadzą się w dalszych kulinarnych wyzwaniach. Wisienką na torcie okazała się książka kulinarna, która nie tylko uzupełni biblioteczkę ale będzie przede wszystkim pamiątką z rodzinnego gotowania i odkrywania smaków Europy.
Powiązana galeria zdjęć:
Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct – Zielona Góra wspólnie z Klubem europejskim w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym w Nowej Soli zrealizował w trakcie ferii zimowych „Projekt: „Kulinarni” - kulinarna podróż po krajach Unii Europejskiej”.
Pomysł polegał na tym, żeby kulturę i zwyczaje państw tworzących Wspólnotę Europejską odkrywać „od kuchni” w trakcie wspólnego, rodzinnego gotowania a efektami swojej pracy podzielić się z innymi.
W takcie zimowej przerwy od zajęć szkolnych gotowali więc uczniowie z rodzicami, nauczyciele Ośrodka i pracownicy Punktu z rodzinami. Szukaliśmy ciekawych, inspirujących i sprawdzonych przepisów na charakterystyczne potrawy z krajów Unii Europejskiej. Przy okazji udało się przekazać mnóstwo ciekawostek związanych z historią wybranych państw członkowskich. Wszystkie przepisy, sekrety szefów kuchni i „smaczki” znalazły się w książce kulinarnej, która stała się podsumowaniem projektu.
„Kuchnie krajów Unii Europejskiej porównuję do samej idei Unii. Jest tak samo różnorodna a zarazem wspólna, uzupełniająca się. Każdy kraj ma swoje indywidualne cechy i swoje potrawy, charakteryzujące się składnikami danego regiony Europy”- napisał we wstępie do książki kulinarnej uczestnik projektu Pan Jacek Szpiczakowski.
Uroczyste podsumowanie projektu było okazją do przekazania wszystkim uczestnikom podziękowań, wręczenia upominków, które z pewnością przydadzą się w dalszych kulinarnych wyzwaniach. Wisienką na torcie okazała się książka kulinarna, która nie tylko uzupełni biblioteczkę ale będzie przede wszystkim pamiątką z rodzinnego gotowania i odkrywania smaków Europy.
Powiązana galeria zdjęć:
Obsługa i nadzór techniczny: IntraCOM.pl